PROJECTES DE FUTUR

Aquesta setmana, última lectiva de 2019, el nostre centre desenvolupa dos projectes servei. Tot el centre desenvolupa ara mateix dos iniciatives que pretenen la millora de la vida en comunitat i el desenvolupament de les destreses del nostre alumnat.

El Projecte SOS Refugiats, portat a terme pels cursos de 1r i 3r ESO, desenvolupen iniciatives de consciència cívica basades en l’ajuda als refugiats des de la certesa de les dades contrastades. Així doncs, estem rebent des de la visita d’especialistes i ONG com Creu Roja i Open Arms fins a testimonis colpidors com el de la refugiada Nadia Ghulam, que mitjançant la literatura testimonial recorre les Pitiüses conscienciant dels problemes i realitat dels pobles que escapen de la guerra, els totalitarismes i la violència.

El Projecte Arrels, portat a terme per alumnes de 2n i 4t ESO, pretén la posada en comú dels problemes que pateixen els nostres majors des de la col·laboració intergeneracional. Així doncs, el desenvolupament de diverses activitats a Can Blai, la residència per a gent major ubicada a Santa Eulària, posa en contacte els nostres joves amb l’experiència, la memòria i la saviesa dels més grans. Exposicions de fotos, cuina nadalenca o decoració conformen un fresc ample que junt a informacions científiques sobre l’envelliment, la memòria i l’Alzheimer o els recursos d’ajuda als majors pretenen dignificar el paper dels nostres avis i àvies posant de manifest el valor de la seva experiència.

La intensitat ha estat la tònica general d’aquestes jornades que conclouran el pròxim divendres. El claustre de professores i professors treballa de manera conjunta i esforçada per arribar a realitzar recollides de menjar o organitzar una festa de Nadal per als avis i àvies.

Mitjançant l’avaluació per projectes en aquestos cinc dies hem trencat les rutines habituals per encapçalar iniciatives que posen en contacte l’alumnat amb la realitat del món.

Un món en el qual tots ells tard o d’hora hauran de fer seu mitjançant els seus projectes de futur. Seguirem informant-vos i us deixen aquí un breu tast de la nostra experiència.